пʼятниця, 11 листопада 2016 р.

Трохи про Рукокрилих

Додатковий ілюстративний матеріал про ряд Рукокрилі:
Уповільнений запис польоту
 
Презентація


Слайд 1. Калонг або летюча собака. Великий кажан, найбільший представник родини Криланових. Довжина тулуба — 40 см, передплечів — 22 см, розмах крил — 1,5 м, важить — від 0,6 до 1,1 кг.

Слайд 2.
Вампір звичайний. Єдиний вид кажанів, що харчується кров’ю. Зустрічається тільки у Південній Америці. Розміри.
Слайд 3.
Вечірниця руда. Загалом поширення виду пов'язане з різноманітними лісостанами. Інколи мешкає у містах. Має довжину 8 см та розмах крил 35 см, що робить її одним з найбільших видів кажанів Західної та Центральної Європи.
Слайд 4.
Підковоніс малий. Знайдено в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій. Одеській, Запорізькій, Донецькій областях. Переважно передгірні та низькогірні райони. Селиться в підземних порожнинах (печерах, шахтах, тунелях, ґротах), влітку виводкові зграї трапляються на горищах, у затінених місцях під мостами через гірські потоки чи струмки, на дзвіницях і навіть у дуплах дерев.
Слайд 5.
Вухань бурий. Дорослий вухань звичайний має довжину тіла 4.5-4.8 см.Літні колонії зазвичай складаються з 10-50 самиць, іноді до 100. Взимку, як правило, поодинокі, хоча іноді можуть бути знайдені в дуже малих кластерах (2-3 тварини). Підліткові колонії містять до 10 особин.
Слайд 6.
Широковух звичайний. Відносно короткі, але дуже широкі вуха, що з'єднуються на лобі. Це невелика тварина (довжина 47-57 мм, маса 8-15,7 г) з відносно довгими, вузькими і загостреними на кінцях крилами.
Слайд 7.
Довгокрил звичайний. Передгірні та гірські райони. Селиться в підземних схованках (печери, гроти, тунелі), влітку іноді трапляється на горищах. Чисельність незначна. Невеликі колонії збереглись у Рахівському, Берегівському, Мукачівському і Тячівському районах Закарпатської обл.
Слайд 8.
Нетопир лісовий. Типовий мешканець лісової смуги, зокрема Полісся і Лісостепу. Перелітний вид, присутній на більшій частині Європи (зокрема й в Україні) не більше 6 місяців, з квітня до вересня (частіше з травня до серпня).

Маленькі дитинчата

Немає коментарів:

Дописати коментар