четвер, 19 жовтня 2017 р.

Спробуй зі своїми учнями!

Як працює серце?

Твоє серце - частина кровоносної системи. Кров в твоєму організмі рухається по двох замкнутим колам. Перше коло починається в правій частині серця, звідкіля кров направляється до легень, а потім повертається до лівої частини серця. Друге - бере свій початок у лівій частині серця, постачає кров по всьому організму і закінчує свій шлях у правій частині серця.
Давай вирушимо у невелику мандрівку і подивимось як все це працює. Уяви, що ти яскрава, червона, збагачена киснем крапля крові, що знаходиться прямо у лівому передсерді. Почни свою мандрівку з першого кроку (Step 1).


Якщо цікаво, рухаємось далі.

Спробуй!

Коли жирафа нахиляється, щоб випити води, кров з великою швидкістю прямує до мозку. Клапани в її кровоносних судинах уповільнюють потік, щоб жирафа не зомліла. Як розсування ніг, що опускає серце відносно поверхні землі, допомагає уповільнити рух крові?


Давай проведемо експеремент, наповнивши грушу для спринцювання водою. Груша відображатиме "серце", а вузький кінчик - "голову". Над раковиною підніми "голову" догори та стисни "серце". На скільки швидко і високо розбризкується вода? Тепер зміни положення груші, "головою" вниз, ніби жирафа п'є воду. Що станеться, якщо ти стиснеш "серце"? Як тече вода, якщо "серце" і "голова" на одному рівні, коли груша росташовується горизонтально? (с)

 

Немає коментарів:

Дописати коментар